Slavnost začala mší svatou ve 14 hodin, kterou celebroval královéhradecký biskup Mons. Josef Kajnek. Jeho zvučný a hluboký hlas a především laskavá slova zanechala dojem ve všech přítomných. Starostka obce Jana Hodovalová ve svém projevu zmínila vztah biskupa Kajneka k Libchavám a předala mu knihu o historii obce, která zmiňuje i jeho osobu.
Vladislav Brokeš, orlickoústecký děkan a iniciátor celé akce, poděkoval osobám i firmám, které se na rekonstrukci podílely a mnohým farníkům, dobrovolníkům. O průběhu rekonstrukce informoval projektant Michal Kokula.
Po mši svaté slavnostní odpoledne pokračovalo vlastním požehnáním opraveného přízemí fary. Farnosti je nyní k dispozici vybavená kuchyně a příslušenství a dále dvě místnosti, které budou sloužit pro pastorační akce, setkávání a výuku náboženství. Je dohodnutá též spolupráce o využívání prostor obcí.
Následovala volná zábava – dobré jídlo, pití, soutěže a ukázka prvků z montessori dílny pro děti, rozhovory s přáteli a známými, poslech živé hudby. Není bez zajímavosti, že podávaný guláš připravil sám majitel stavební firmy pan Vrbiak. Dolnolibchavští děkují všem, kteří „přispěli svou troškou do mlýna" a věnovali svůj čas, úsilí či peníze tomuto projektu. Práce na projektu trvaly od dubna 2014 do srpna 2014 a vyžádaly si celkové náklady 1,5 milionu korun, z čehož 700 tisíc poskytla obec Libchavy. Farnost Dolní Libchavy hradí 800 tisíc korun.

Otevření prostor římskokatolické fary v Dolních Libchavách po rekonstrukci.

Otevření prostor římskokatolické fary v Dolních Libchavách po rekonstrukci.