Sportovci ze Žampachu na Pomezních Boudách reprezentovali v klasickém běžeckém lyžování, a to na tratích 50, 100, 500 a 1000 metrů a získali celkem šest medailí, z toho dvě zlaté a jednu stříbrnou. Sněhové podmínky a počasí byly letos v Krkonoších pro zimní olympiádu příznivé, a tak program lyžařských závodů proběhl bez omezení.
Vedle sportovního programu měli sportovci možnost vyzkoušet si například laserovou střelnici, účastnit se speciálního programu „Zdravý sportovec" nebo se bavit s přáteli na společenských programech určených účastníkům her.
Michaela Kopecká, trenérka žampašského sportovního klubu, k průběhu letošních her říká: „Ono už není samozřejmostí, že v lednu je na horách sníh. V minulých letech tomu tak skutečně nebylo a pořadatelé museli hodně improvizovat. Letos bylo ale vše jak má být, o to větší radost máme z výkonů a výsledků našich sportovců. Našimi nejúspěšnějšími medailisty byli Martin Freisleben a Romana Faltusová."
Zimní hry speciálních olympiád jsou v tomto roce již minulostí, ale sportovci se mohou těšit v průběhu roku na další společné akce, mezi něž patří také Národní turnaj v přehazované v Dřevěnici, který se uskuteční od 12. do 14. června. Turnaj pořádaný Domovem pod hradem Žampach letos oslaví už dvacátý rok své existence. Také i samotné České hnutí speciálních olympiád, které v České republice zaštiťuje sportovní činnost sportovců s rozumovým postižením, si letos připomíná dvacátý pátý rok působnosti.

Lyžaři ze Žampachu přivezli z Krkonoš medaile.

Lyžaři ze Žampachu přivezli z Krkonoš medaile.

Lyžaři ze Žampachu přivezli z Krkonoš medaile.