VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Pro zdraví spárkaté zvěře

Orlickoústecko - V minulých dnech myslivci ve všech honitbách v Pardubickém kraji provedli ozdravění spárkaté zvěře.

26.2.2008
SDÍLEJ:

APLIKACE KRMIVA v lesích mysliveckého sdružení ve Sloupnici, nedaleko střelnice „U Mudáka“, se zúčastnil i radní Petr Šilar (v pozadí). Krmivo aplikuje Oldřich Vašina, hospodář sdružení a předseda okresního mysliveckého spolku Jan Šašek. Foto: Pavel Chalupa

Již od roku 2004 v zimních měsících plošně aplikují krmivo z přídavkem léčiv ve všech krmelcích. Myslivci již tradičně dostávají od Pardubického kraje finanční příspěvek na výrobu tohoto krmiva. V roce 2007 to byly 573 tisíce korun. V této částce je i příspěvek na činnost okresních mysliveckých spolků. „Ozdravění spárkaté zvěře, respektive akce směřující ke zdraví zvěře, musí být provedeny bez ohledu na správní hranice i hranice honiteb,“ vysvětlil radní Pardubického kraje zodpovědný za životní prostředí a zemědělství Petr Šilar a dodal: „Osobně si velmi cením práce dobrovolných myslivců při chovu lesní a polní zvěře. Domnívám se, že ´naši´ myslivci jsou hospodáři na svých místech.“

(tz)

26.2.2008 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Masopust v Lanškrouně.

Městem potáhne král neřesti

NÁVRH BUDOUCÍ CESTY, jak ji zakreslili architekti.

Polička sází na dřevo. Asfaltová cesta zmizí

OBRAZEM: Draly jako za starých časů

Sebranice – Na polštář je potřeba dva a půl kilogramu sedraného peří a na pořádnou duchnu kil pět.

Pamlsková vyhláška: Vyřeší ji čipy

Pardubický kraj - Petice proti zákazu „nezdravých" potravin nepomůže, řešením by ale mohly být čipy pro starší studenty.

Na záchytku vozí „domácí“ i cizince

Rychnovsko - Rychnovský okres nemá protialkoholní stanici. Opilce proto převážejí na záchytku do Hradce Králové.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies