Festival Snow Film Fest se v ČR koná od roku 2011. Návštěvníci ve více než 200 městech už propadli kouzlu spojení adrenalinových zážitků a filmařského řemesla.

Co ale od Snow Film Festu může čekat divák festivalu dosud neznalý? „Diváky zkrátka čeká den plný špičkových nezávislých filmů se zimní tematikou. Ledolezení, freeride, zimní expedice, skialpinismus – v podstatě všechno se dá na sněhu zažít," říká o letošním programu ředitel žamberského kina Daniel Kubelka.
Festivalová porota pro diváky jako vždy vybrala filmové lahůdky se zimní tematikou. „S aktéry jednotlivých snímků zažijete extrémní situace během polárních expedic, neopakovatelné momenty zdolávání těch nejtěžších překážek, které možná odhalí, proč se často vydávají za hranice svých možností, na hranici života a smrti. Stanete se svědky šokujících výkonů sportovců i chvílí, které tráví mimo nedozírné arktické pustiny i na vrcholcích zasněžených hor, když opadne adrenalin a čas tráví se svou rodinou," lákají organizátoři.
Celkem diváky čeká 7 festivalových snímků z celého světa – Sibiř, Pamír, Grónsko, Švédsko, nebo třeba i Slovensko. Festival má i neopomenutelnou českou stopu: bratři Švihákové (alias Kejda Ski Team) letos vyrazili do severní Afriky a jejich dobrodružství na svazích marockého pohoří Atlas uvidí v jejich letošní novince Whiskey Berber.
Letošní Snow Film Fest dorazí do Žamberka v sobotu 5. 11., oficiální start festivalu je v 16.00 hod. (tz)
Více o festivalu na www.kinozamberk.cz.