Skicentrum Sněžník do nové sezony propojí dvě sjezdovky v nejvyšších partiích méně náročnou modrou tratí o délce jeden kilometr. Areál zároveň nabízí atrakce i mimo zimní sezonu. O další prvky je na nadcházejí období rozšíří. „Vybudujeme nový dětský park s velkými trampolínami nebo letním tubingem s dvěma dráhami. Rozšíříme vodní park, který je velmi oblíbený, a u Stezky v oblacích bude nová restaurace s venkovní terasou," řekl obchodní ředitel společnosti Sněžník Martin Palán.

Skiresort Buková hora do další zimy zmodernizuje zasněžovací systém a rozšíří zázemí půjčovny lyží či snowboardů. Provozovatel skicentra vlastní pozemky v Červené Vodě, které chce postupně rozprodat, aby tam soukromí investoři mohli stavět apartmánové domy. „Významně se tím zvedne nabídka ubytovacích kapacit. Ideálně v příštím roce by se už dva tři mohly začít stavět. Zájemců o pozemky máme hodně," řekl mluvčí resortu Petr Toman.

Provozovatel centra Buková hora si přeje, aby areál víc navštěvovali lidé i mimo zimní sezonu. Plánují proto uspořádání dvou festivalů, červencový bude multižánrový a určený i rodinám s dětmi. Podle Tomana je populární jóga, proto skicentrum uspořádá jógový kemp.

Investice do areálu nemají ještě ujasněné v Pekláku u České Třebové, který provozuje město. V budoucnu zmodernizují zasněžování, víc se zaměří na výuku lyžování malých dětí a projektují novou budovu pro půjčování lyží. „Zatím sídlí v provizorních prostorách," řekl vedoucí centra Zdeněk Vávra.