Velkým plus tradičního pochodu a cyklojízdy je v posledních letech skutečnost, že byl rozšířen počet startovních míst a tím i nabídka připravených tras. Organizátoři pochodu se také ještě víc zaměřili na rodiny s dětmi – a to vše se odrazilo ve zvýšení počtu účastníků. A jak už bylo zmíněno, přeje-li počasí, rekordy se lámou.

Jedním ze startovních míst je vedle Sopotnice a Potštejna i Domov pod hradem Žampach. Také z jeho zámeckého areálu v sobotu vyšlo a vyjelo do okolních terénů  zatím nejvíc „dálkoplazů" a cyklistů. Celkem jich bylo prezentováno bezmála  tisíc! V areálu Domova pod hradem Žampach bylo bylo opravdu plno. Nejvíce účastníků se zde registrovalo na pěších trasách (5, 12 a 15 km). Mnoho cyklistů však zdolalo i některou ze čtyř nabízených cyklotras a dvě trasy pro horská kola. Atmosféru zpříjemnila countryrocková kapela Trumf. Děti hojně navštěvovaly tvořivý a herní dětský koutek. V areálu byl také dostatek příležitostí k občerstvení.

„Letošní ročník byl pro nás milým překvapením, a to s ohledem na nárůst počtu turistů, kteří si zvolili areál Domova pod hradem Žampach za startovací místo. Startovalo jich od nás 994. Je třeba jen poděkovat všem zaměstnancům a dobrovolníkům, kteří se starají o zabezpečení akce   a spokojenost účastníků. Na Žampachu panovala dobrá nálada. Je jasné, že rekordní návštěvnost do velké míry ovlivňuje počasí a to bylo takové, že jsme si lepší nemohli přát,"  hodnotila organizační manažerka domova Kristýna Hanzelková.