Vlastníkovi objektů bylo vydáno v těchto dnech územní rozhodnutí a požádá o stavební povolení. Výstavba má být zahájena už příští rok. Vzniknout mají dva bytové domy s malometrážními byty.
Radnice tento záměr v dosud nevyužívaném areálu vinařských závodů podporuje. „V našem městě žijí a pracují mladé rodiny, které potřebují vlastní bydlení. Právě bydlení je jedna ze zásadních otázek, která rozhodne, zda v Žamberku mladí zůstanou. Startovací byty uvítají i firmy, například společnost Bühler, která výrobu v Žamberku rozšiřuje a nabírá nové zaměstnance. Jsem přesvědčen, že i obyvatelé centra Žamberka uvítají, že se dnes chátrající areál zámku přemění v místo, kde budou žít nejen senioři, ale i mladé rodiny," uvedl starosta Jiří Dytrt.
„Pro nás jako developera byl hlavním ukazatelem úspěšnosti v přípravě tohoto projektu postoj města a hlavně místních obyvatel. Reakce na námi předloženou koncepci byla stoprocentně pozitivní a od prvního jednání jsme cítili maximální podporu," uvedl zástupce developera Jiří Felix.
Developerská i vinařská firma patří českému holdingu Prosperita.