Jana Brůnová.

Přes týden bude vyučovat a o víkendech se učit. Po absolvování oboru učitelství pro první stupeň dálkově dokončuje ještě studium speciální pedagogiky.
Najít místo nebylo podle ní těžké. „Byla jsem asi na deseti pracovních pohovorech a na pěti z nich mi řekli, že mě berou, takže jsem si mohla vybírat," pochvaluje si učitelka. Ze začátku profesní dráhy má smíšené pocity. „Těším se, jak budou děti reagovat a jaký si k sobě vybudujeme vztah. Mám nějaké vize, co s nimi budu dělat a co ne. Zároveň jsem z toho nervózní. Bude to asi náročné, ale myslím si, že to půjde, těším se na to," vidí to Jana Brůnová optimisticky.
V přípravném týdnu ji neminula různá školení, seznamovala se s kolegyněmi a se školou, připravovala třídu a zjišťovala si informace o svých budoucích žácích. Chystání vyvrcholilo úterní premiérou. „Na učitelství se mi líbí, že je to práce s dětmi, že je různorodá a že dětem můžu vštípit dobré základy. Stále věřím v to, že to, co se děti naučí na základní škole, si odnesou do celého života," uzavřela začínající učitelka.

Hana Strnadová