V rámci projektu Česko zpívá koledy s regionálním Deníkem a Rádiem Impuls zazní na dvaapadesáti místech naší krásné vlasti pět koled: Nesem vám noviny, Narodil se Kristus Pán, Půjdem spolu do Betléma, Dej Bůh štěstí tomu domu a Pásli ovce Valaši… Zpěvníčky vyjdou v Denících 12. prosince. Více informací najdete na www. ceskozpivakoledy.cz .

„Zibi" slibuje punč

Letos poprvé se bude zpívat také v našem okrese, konkrétně v Lanškrouně. S Orlickým deníkem si budete moci koledy zazpívat 12. prosince v 18 hodin na farní zahradě místního děkanství, kde je i příjemná restaurace U Pastýře.
Redakce se dohodla na spolupráci s populárním farářem Zbigniewem Czendlikem a dalšími pořadateli Adventního a vánočního Lanškrouna 2012. A aby nešlo jen a pouze o společné zpívání vybraných pěti koled, bude návštěvníkům farní zahrady a restaurace U Pastýře nabídnut i další program.
„Pastýř" připraví na den projektu Česko zpívá koledy zabijačkové hody. Začnou už v 10 hodin a nabídnou návštěvníkům mnoho tradičních dobrot. V 17 hodin pak začne na farní zahradě, kterou dobře znají příznivci zavedených letních hudebních festivalů, jež se na ní pravidelně konají, adventní koncert ústecké kapely PPS. A o hodinu později vypukne společné zpívání. V Lanškrouně, stejně jako na mnoha dalších místech celé republiky. Zpěváky na farní zahradě podpoří opět kapela PPS.
Zpívající osobně přivítá farář Zbigniew Czendlik. „Zpěvem vás sice asi nezahřeji, pokusím se vás tedy zahřát vánočním punčem a také laskavým slovem," vzkazuje všem, kdo se rozhodnou přijít.
Přidáváme ještě malou navštívenku kapely PPS: Jde o hudební formaci hrající hudbu na pomezí folku, blues a rocku v obsazení: Bára Čápová (zpěv, perkuse), Petr Kulda (violoncello, zpěv), Jaromír Petr (flétny, zpěv) a Karel Pokorný (zpěv, kytara).

Po koledách country

A zpíváním koled na farní zahradě nemusí pro fandy dobré muziky ještě „obcování s múzou" končit, v 19 hodin začne v sále lanškrounského zámku další hudební pořad nazvaný Ve středu se nepeče, ve středu se hraje. Jeho protagonisty budou Jirka Hurych, bluegrassová kapela Fofr a country kapela Ponny Expres… 

Přidali se další

K akci Česko zpívá koledy se připojí také obyvatelé Českých Heřmanic. "Vaše akce mě velice nadchla. Viděla jsem reklamu v televizi a vytvořila jsem plakátky a rozvěsila po vesnici. Doufám, že se sejdeme v hojném počtu, užijeme si to," napsala do redakce Iva Kučerová. Zpívat se v Českých Heřmanicích bude 12. prosince v 18 hodin na návsi u rozsvíceného stromečku.

Česko zpívá koledy.