Hřiště pro seniory na zahradě domu s pečovatelskou službou vybudovalo například město Písek, podobné sportoviště má i polská Olawa. Českotřebovští si jej v partnerském městě prohlédli… a vyzkoušeli. „Šlo to i v botách na podpatku," doplnila s humorem místostarostka Jaromíra Žáčková. Workoutové hřiště nedávno vzniklo také v Ústí nad Orlicí a o dotaci na něj žádalo i město Lanš- kroun. V okolí ho lze najít u rybníku Rosnička ve Svitavách.

Do Javorky nejen na procházku

Českotřebovské hřiště vznikne za více než šest set tisíc korun v parku Javorka u stávajícího dětského hřiště. Spojí tak hned několik pozitiv: podpoří mezigenerační vztahy, v parku umožní propojit procházku a popovídání s možností si ve stínu stromů i zacvičit. „Budou tam stroje, na nichž lidé využívají přes páku své váhy," vysvětlil starosta. Jak dodal, půjde o stroje na rozhýbání a jemné posilování, žádné činky a závaží nečekejte. „Uvidíme, jak na to veřejnost bude reagovat," dodal.
Pokud se hřiště osvědčí, město pro něj vytipovalo další dvě místa, a to u „pilinovky" na Horách a v areálu hřiště u sokolovny na Lhotce.