Na počátku vyšetřovatelé stanovili tři verze, proč hořelo. „Vyloučena byla závada na elektroinstalaci i technická závada," uvedla tehdy tisková mluvčí policie Iveta Lehká s tím, že případ byl odložen, protože se vyšetřovatelům nepodařilo zjistit skutečnosti, které by je opravňovaly k zahájení trestního stíhání.

Ještě než tržnice vyhořela, uvažovalo se o jejím zrušení. A tak po požáru padlo rozhodnutí, že ji už město na daném místě obnovovat nebude. Zdálo se, že prázdné pozemky najdou využití, když zde chtěl v roce 2014 soukromý investor vybudovat novou třípodlažní polikliniku. Projekt však později ztroskotal.

Teď jsou pozemky města na prodej, a to pod podmínkou demolice objektu, který na nich stojí. Nový vlastník má následně postavit budovu, která by byla v souladu s urbanistickým rázem čtvrti. Jednotková cena za metr čtvereční byla stanovena na 2100 korun.

TYPICKY MĚSTSKÝ DŮM

Podle městského architekta Přemysla Kokeše nový vlastník nebude nijak omezován ve funkčnosti domu, předpokládá se, že nový objekt může být využit ke komerčním účelům, ale také sloužit k bydlení. K podmínkám, které jsou z hlediska městského architekta na nový objekt kladeny, dodává: „Dům má v ulici 5. května navázat na sousední objekty, dodržet uliční čáru. Ideálně by měl být vystavěn od štítové zdi ke štítové zdi souseda. Měl by zde stát dům, typicky městský a poměrně dlouhý, protože parcela je dlouhá," nastínil Přemysl Kokeš.