Podle předběžného posouzení nebyla budova jako celek zásadně poškozena. Nová střecha by podle hejtmana Martina Netolického měla mít jinou konstrukci. Původně kraj nevylučoval, že bude nutné halu zbourat a postavit celou znovu. Místo zatím stále ohledává soudní znalec a střeží policie.

ZMĚNÍ KONSTRUKCI

„Půjde o obnovu podlahy a nové řešení střechy. Já osobně budu trvat na tom, aby střecha vypadala jinak a byla jinak konstruovaná," uvedl Netolický. Konstrukci původní střechy tvořily dřevěné vazníky.
V pondělí by měl zřícené části konstrukce začít zvedat jeřáb, aby znalec mohl místo podrobněji ohledat, uvedla mluvčí orlickoústecké policie Lenka Vilímková. Po dokončení prohlídky zajistí střežení objektu kraj jako jeho vlastník. Policie událost vyšetřuje jako obecné ohrožení z nedbalosti. Pardubický kraj si také nechá zpracovat vlastní nezávislé posouzení stavby od projektové dokumentace až po kolaudaci budovy. Tato analýza zároveň stanoví, zda je nynější projekt použitelný pro reklamaci a dostavbu, nebo zda je třeba provést jeho úpravy kvůli bezpečnosti.