Na návsi se v sobotu sešlo dvanáct týmů, každý dostal k dispozici potřebné náčiní k vaření kotlíkového guláše a sedm kilogramů masa. Potom už záleželo jen na jejich šikovnosti a fantazii. S cibulí, solí, pepřem a paprikou si kuchaři rozhodně nevystačili. V kotlících mizela povidla i houby, vesměs ale účastníci své ingredience tajili. „Ingredience nemůžeme prozrazovat. Minule jsme zkusili mandragoru a obsadili jsme jen druhé místo, letos jsme zkusili něco jiného, snad si o stupínek polepšíme," doufal Libor z týmu Amatéři 250. „My do guláše dáváme třeba povidla a hořčici," prozradil Radovan Šimek z nedaleké Řetové, který s týmem vařil guláš kata Mydláře. Mezi soutěžícími nechyběl ani rodinný „babinec", z pětice sester jedna letos nemohla, tak zaskočila příbuzná a dámy vařily pod názvem U pěti koček. „Vaříme kočičí mls, je tam všechno možné, jenom tady chybí pejsek, který by tam přidal třeba mýdlo," smály se. Premiéru v Přívratu měl tým, který si jako maskota zvolil Krakonoše. „Náš guláš je inspirovaný mysliveckým gulášem," prozradil o něm Milan Veselý. Mezi soutěžícími opět nechyběl tým Krajánci, jehož členem byl hejtman Martin Netolický.
A jak to dopadlo? U odborné poroty vyhrál Krakonošův guláš před mrožím gulášem Choceňských mrožů a hovězím vocasem od Red hot chilly pikant. U veřejnosti zvítězil kočičí mls, jako druhý ohodnotila netradiční hejtmanský guláš a jako třetí guláš amatérský.