Byl to již čtvrtý ročník Pálení čarodějnic na soutoku Orlice a Rokytenky u Myslivecké chaty Pod Suticí. Akci navštívilo 450 návštěvníků a zvaných hostů. Děti měly o zábavu postaráno doprovodným programem, mohly si vyzkoušet zajímavé soutěže a hry. Velmi oblíbený, především pro chlapce i tatínky, byl „Dědečkův koutek", kde se kutilo a tepalo železo. "I když to z kraje týdne nevypadalo, tak nám počasí nakonec mile přálo a díky tomu se celá akce vydařila. Jsme moc rádi, že se zúčastnilo tolik dětí i dospělých. Děkujeme i našim dobrovolníkům, kteří nám s akcí hodně pomohli," říká Lucie Malá, koordinátorka akce.
Vyvrcholením odpoledne bylo vyhlášení nejhezčích masek, které bylo pro porotu velice obtížné. Děti s nejlepšími maskami byly oceněny a zároveň každý dostal alespoň malou pozornost.

Pálení čarodějnic v Žamberku.
Jelikož CEMA letos slaví 20 let od svého vzniku, nesměl chybět ani narozeninový přípitek a milá přání některých hostů. Vrcholem večera pak byla hudební skupina Wejvrat. V průběhu celé akce bylo možné si opéct špekáček, posilnit se výtečným občerstvením a doplnit to dobrým drinkem.
Velké díky patří sponzorům. "Rádi bychom poděkovali všem návštěvníkům, kteří na čarodějnice přišli a tím podpořili naši organizaci, děkujeme sponzorům a Pardubickému kraji, který letos akci poprvé podpořil. Doufáme, že jste si to všichni užili a že jste si odnesli z této akce hezké zážitky. Budeme se těšit zase příští rok," říká Dana Hubálková, ředitelka organizace.

CEMA Žamberk, z.ú.