„Účelem motosrazu tradičně není jen zábava a posezení s kamarády, ale v souladu s heslem ´MotoBigBang pomáhá´ má i svůj charitativní význam," informují pořadatelé z MotoBigBangu z Lukové u Lanškrouna.

POMOHOU DANEČKOVI
Veškerý zisk, který motorkáři z motosrazu vytěží, poputuje na charitativní účely. „V rámci tohoto ročníku se organizátoři rozhodli pomoci malému Danečku Kašparovi z Výprachtic, který je postižen dětským autismem, Domovu pro seniory v Lanškrouně na zakoupení invalidního vozíku a psímu útulku v Dolním Třešňovci," informovala Jana Frühaufová z lanškrounské radnice.

NECHYBÍ SPANILÁ JÍZDA
Pro návštěvníky motosrazu je připraven zajímavý program. K vidění bude řada tanečních a hudebních vystoupení, lákadlem bude určitě i tradiční spanilá jízda, na kterou loni vyrazilo přes 200 motocyklů. Pro děti bude k dispozici velká trampolína či možnost krátké projížďky na konících. Hudební program v pátek a sobotu obstarají skupiny Hadron, Anacreon, Menhir, Rock factor a další. „Akci podporuje i město Lanškroun, letos přispělo částkou 4999 korun," dodala Jana Frühaufová. (zr)