Okouzlující černovláska se díky přízni fanoušků umístila na druhé pozici a převzala korunku pro Českou Miss World 2015. Navazuje tak na loňský úspěch Moniky Leové z Dvořiska, které soutěž krásy otevřela dveře do světa.
Vyhlašování výsledků s očekáváním sledovali také Andreyni učitelé a spolužáci ze Střední zdravotnické školy v Ústí nad Orlicí, pro které její ocenění nebylo překvapením. „Doufali jsme, že minimálně to druhé, třetí místo Andrejka obsadí, protože mezi finalistkami svým způsobem vybočovala. Byla jedinečná a myslím si, že si toto umístění plně zaslouží. Její krásný úsměv a oči jsou nepřehlédnutelné," řekla zástupkyně ředitele Marie Klementová a připojila své uznání: „Vzhledem k tomu, že je tak mladinká, v takové konkurenci a s minimálními zkušenostmi z modelingu, se k tomu postavila výborně. Byla právě taková, jakou ji známe. Přirozená a spontánní. Bylo na ní znát, že si tu soutěž užívá. Čišela z ní radost."
Finále spolu s Andreou prožíval i její bratr Michael Kalous, který jí držel palce v publiku: „Večer jsem si užil. Mile mě překvapilo, že Ája nebyla nervózní, uvolněně se bavila a zůstala svá, za což jsem rád," popsal své dojmy.
Na návrat do školy se čerstvá Miss může těšit, čeká ji totiž slavnostní uvítání: „Andrejka má teď ještě povinnosti související se soutěží, celý týden proto ve škole není, takže bohužel to přivítání s gratulacemi, které plánujeme, musí ještě počkat," uvedla Marie Klementová.
Úspěch Andrey potěšil i vedení Jablonného nad Orlicí, kde novopečená Česká Miss World 2015 žije. „Je to skvělé zviditelnění Jablonného," konstatoval místostarosta Ladislav Ježek a dodal: „Andrea je skromná a příjemná dívka, to nakonec bylo vidět i při České Miss, což bude jeden z důvodů, že se dostala tak daleko." Jablonská radnice bude nyní zvažovat, jakým způsobem Andree za reprezentaci města poděkovat.
Jak se svým úspěchem nyní vítězka naloží, zůstává otázkou. „Hlavně bychom jí přáli pevné zdraví, protože bez toho nelze realizovat ty lákavé nabídky, které se jí teď naskytnou. Pak bych jí také přála, ať stojí nohama na zemi, protože se bude určitě ocitat ve velkém víru, nejen informací, pozornosti a nových příležitostí, které mohou vyvolat mylné představy o světě. Ale Andrejka je natolik inteligentní a chytrá holka, že na té zemi zůstane stát," věří Marie Klementová.