„Na hřišti bude po odstranění drnu vybudován drenážní a závlahový systém, upravena plocha hřiště a vyset trávník," informovala o tom, co čeká fotbalový stánek Marie Lněničková z mýtské radnice.

Město však nezapomíná ani na prostory pro atletiku: v rámci projektu bude opravena a odvodněna atletická dráha a dojde také na rekonstrukci jednotlivých stanovišť. „Město opraví sektor pro dálkaře a pro vrh koulí a vybuduje rozběh a doskočiště sektoru pro skok vysoký a sektor hodu oštěpem a diskem," popsala zbylé plány Marie Lněničková. „Počítáme s realizací někdy od srpna," doplnil místostarosta Martin Krejza. Celkem investice přesáhne deset milionů korun, město může počítat s již zmíněnou dotací z programu Státní podpora sportu pro rok 2016, a to ve výši 2,6 milionu korun.

VYBUDUJÍ CHODNÍK

Kromě sportovců se nového dočkají i školáci, a to konkrétně ti, kteří chodí do základní školy v Knířově. Ještě letos tu vznikne nový chodník k autobusové zastávce. Cílem je zvýšit bezpečnost pro chodce i vozidla, vybudován tu bude bezbariérový chodník s bezpečnostními prvky, nástupiště i autobusová zastávka. Budovat se ale začne kvůli kácení až na podzim, investici totiž musí ustoupit několik stromů.