CHYSTAJÍ MEGAKONCERT

Za sedmdesát let své existence sborem prošly generace zpěváků a nasčítaly se skvělé úspěchy. „Sbor byl mnohonásobně účastníkem národních přehlídek školních pěveckých sborů a v rozhlasových studiích bylo nahráno 78 skladeb," jmenuje některé úspěchy sbormistryně.
Sbor je podle ředitele školy Luďka Schnauberta místním fenoménem. „Je to naše pamětihodnost, jako třeba náměstí, kostel, nebo Hradiska," přiznává ředitel. „To je prostě fenomén Jablonného. Nejvíce si to uvědomujeme právě letos, protože kdo z bývalých členů jenom trochu může, chce jít na koncert a zavzpomínat," doplňuje.
Právě dnes se uskuteční tradiční Májový koncert. Letos bude doslova megakoncertem! „Současní zpěváci PDPS a přípravného sboru Jabloňka zde budou křtít své nové CD nazvané Podkovou zvoň, vydané k 70. narozeninám sboru. Ve vyzdobeném kinosále usedne řada vzácných hostů. Spolu se školními sbory se zde představí se svým programem a se společnými písněmi Sbor bývalých členů PDPS," zve na dnešní koncert, který začíná v 19 hodin, Irena Francová.  Koncert je pro město velkou akcí a pro velký zájem se v 16.30 uskuteční veřejná generální zkouška.