V posledních letech byla stavba pro veřejnost nebezpečná a na rekonstrukci čekala 40 let. Městská společnost Tepvos na základě výběrového řízení připravila celkovou rekonstrukci krásné industriální památky.
Rekonstrukce nadzemní části městského vodojemu začala v první polovině června 2013. Zhotovitelem stavby se na základě výběrového řízení stala společnost Vakstav Jablonné nad Orlicí. Pod autorským dozorem Karla Blanka a projektanta Vlastimila Čecha  byly provedeny všechny přípravné, demoliční a stavební práce nadzemní části městského vodojemu. Hrubá stavba byla dokončena v listopadu 2013, zbývající práce uvnitř a vně objektu byly provedeny do letošního června.

Vodojem se skládá ze dvou  velkých komor o celkovém objemu 200 m³, které jsou v podzemí, tato část se nerekonstruovala. Na to navazuje armaturní komora, nad armaturní komorou je vystavěná nadzemní část, tato část byla již po 100 letech v dezolátním stavu, a tak se přikročilo k jejímu stržení až na základovou spáru, to znamená na stropnice druhé komory, na kterých byl vstupní objekt vystavěn. Následně se přistoupilo k sanaci původní základové spáry a vystavění přesné kopie nadzemní části městského vodojemu. Vše bylo provedeno na základě přesného zaměření původní stavby, včetně pískovcových okrasných bloků. Stěny a původní pískovcové dílce byly z důvodu špatného stavebně technického stavu rozebrány a odvezeny.

Zhotovitel započal výstavbu zcela nové části nadzemního objetu nad vodojemem. Podle projekčního návrhu se využily podobné materiály, které byly použity při původní stavbě z roku 1900. Stavba byla architektonicky řešena citlivě s ohledem na vzhled stavby původní. Stavba byla provedena dle současných norem se zřetelem na bezpečnost jejího budoucího provozu jako industriální památky města a městského správce vodovodního systému.