Pořádají ji tradičně zdejší chataři v sále výletní restaurace Klopoty, kteří donesou své výrobky, ochutnávají je a hodnotí. Autoři pochoutek jsou samozřejmě po tuto dobu anonymní. Naštěstí nakonec počasí přálo a hub bylo v okolních lesích dost. Na velkém stole v restauraci se sešlo osmnáct druhů studených i teplých pochoutek z hub, hodnotilo je jedenatřicet strávníků. Zvláštní cenu za nejefektnější jídlo obdržela Veronika Marková z Janova za skvělé „naplněné měšce“. Hlavní putovní pohár za největší pochoutku obdržel Stanislav Josefy z Vysokého Mýta. A zde je jeho recept na vítězné nadívané žampiony: „Odstraním ze žampionů nožičky, které nakrájím nadrobno a podusím s cibulí a česnekem. Do vychladlé směsi přidám sýr tvrdý na strouhání a nivu a nakrájenou petrželku. To celé zamíchám a naplním hlavičky. V ohřáté troubě tak na dvě stě stupňů nechám všechno 10 až 15 minut zapéct. Potom to ozdobím zelenou petrželkou nebo šnytlíkem“. Dobrou chuť!
Nepřehlédněte:
Bytová družstva se ocitla v pasti. Neplatiče již nemohou vyhoditPochutnali si na houbovníku i nadívaných žampionech
ORLICKÉ PODHŮŘÍ - Houbylinkové brtule, houbovník, klopotský kuba, koule s houbovou omáčkou, houbový bramborák, houbové lívanečky, houbový štraudl a mnoho dalších houbových specialit ochutnávali v sobotu účastníci osmého ročníku kulinářské akce „Klopotská houba“.
Účastníci "Klopotské houby" při ochutnávce a hodnocení pokrmů z hub.
|
Foto: DENÍK/Jaroslav Hubený