NOVÁ ZA STAROU

Nová cisterna se od své předchůdkyně liší například velikostí nádrže, která je skoro o polovinu menší a čítá tak čtyři tisíce litrů. „Tento obsah je pro naše použití dostačující. Nová cisterna bude také lépe vybavená, například vysokotlakým čerpadlem," vysvětlil velitel místní jednotky Roman Paukert. „Bude mít například vyšší výkon motoru, lepší podvozek, šestimístnou kabinu, vysílačky a GPS. Prostě vše, co je k výjezdům potřebné. Dále bude disponovat vybavením na vyprošťování či likvidaci uniklých ropných látek," doplnil starosta.

DOČKAJÍ SE NA PODZIM

Na nablýskanou cisternu se jednotka dobrovolných hasičů může těšit už letos na podzim. „Byli jsme zařazeni na sedmé místo v pořadníku 97 žádostí. Podle zkušeností z okolních měst a obcí víme, že vyřízení potrvá zhruba do listopadu letošního roku. Odvíjí se to od toho, jak rychle stihneme dokončit výběrové řízení mezi firmami, které jsou schopné novou automobilovou stříkačku vyrobit. Jsme například limitovaní výškou naší požární stanice. Do dvou měsíců bychom ale dodavatele už mohli znát," uvedl Petr Řehák.

Jméno nová cisterna zatím nedostala. „Uvidíme, třeba s něčím přijdou naši mladí," dodal Roman Paukert. Starou cisternu město nabídne k prodeji.