Šest disciplín

Týmu se podařilo probojovat v požárním sportu až na republikovou úroveň a na mistrovství České republiky v Brně skončil na vynikajícím druhém místě. Svěřenci trenérů Jaroslava Motla a Miroslava Matyáše se v Brně utkali v konkurenci dalších 15 družstev z celé ČR v šesti disciplínách, z nichž si odvezli čtyři medaile (1. místo – štafeta CTIF, 1. místo – štafeta 4 x 60 m, 1. místo v závodu požární všestrannosti, 2. místo ve štafetě dvojic). Ve štafetě CTIF dosáhli kluci dokonce nejlepšího výsledku v ČR za posledních pět let časem 65,92 s.  Celkově si družstvo ve složení Jan Matyáš, Patrik Peťovský, Jan Vencl, Vojtěch Marek, Ladislav Slánský, Patrik Hadrbolec, Martin Dušek, Petr Hlaváček, Veronika Bárnetová a Jan Hauf přivezlo stříbrné medaile, když těsně minulo vítěznou pozici.

Finále proběhlo v přátelské atmosféře. „Fandíme všichni!" skandovali často příznivci vítězného SDH Bludov, kteří, jen co dofandili svému družstvu, hned fandili i ostatním. A čemu připisuje krásný úspěch družstva starších žáků SDH Letohrad-Orlice jejich trenér?  „Celý tým tvrdě pracoval, aby dosáhl takového úspěchu. Přípravě věnovali čas i nad rámec tréninků a vyplatilo se. Chtěl bych jim touto cestou moc poděkovat za přístup i předvedený výkon," hodnotí trenér Jaroslav Motl.

Poděkování starosty

Mladým hasičům včera poblahopřál starosta města. „Jsem velmi hrdý na každý úspěch Letohradských. A bez nějakého velikášství musím konstatovat, že jich není málo a mám z nich vždy upřímnou radost. Ukazuje se, kolik aktivních lidí v našem městě máme a že podpora desítek místních spolků ze strany města je, věřím, více než smysluplná," konstatoval Petr Fiala. Za vzornou reprezentaci poděkoval v obřadní síni nejen mladým hasičům, ale i jejich trenérům, vedoucím,  rodičům, zkrátka všem, kteří se kolem týmu pohybují.  Kromě pamětního listu starosty města obdrželi i drobnou pozornost města, která potěšila jejich chuťové buňky. ⋌(iv, daf)

Družstvo starších žáků SDH Letohrad-Orlice.

Věřili jsme si ve štafetách dvojic

Před krajským kolem hry Plamen dřeli starší žáci SDH Letohrad-Orlice každý den. Pak tréninkové tempo silně zvolnili. „Měli jsme toho plné kecky," přiznává člen týmu Jan Matyáš a vzápětí dodává: „Před celostátním kolem jsme se ale snažili vše dohnat a vrátit kondici na patřičnou úroveň." Že se na Mistrovství ČR budou nakonec radovat ze zisku stříbrných medailí, v to před cestou do Brna ani nedoufali.  „Říkali jsme si, že by to tak do pátého místa mohlo dopadnout," svěřil se Jan Matyáš. Hra Plamen  prověřuje znalosti mladých hasičů z výcviku s požárním nářadím, testuje jejich rychlost a pohyblivost. Pokud jde o disciplíny, šel tým SDH Letohrad-Orlice s největší jistotou do štafety dvojic. „Tam jsme si věřili a byli druzí. Největší obavy jsme měli z požárního útoku – CTIF, tam jsme vyhořeli," vrací se k finále Jan Matyáš.  Tréninky ale pro úspěšný tým ještě nekončí,  závody Orlicko-ústecké ligy mladých hasičů ještě nedojely do konce. Do konce sezony zbývají poslední tři a Orlice se i přes lehké zaváhání minulou neděli v Dolním Třešňovci drží  v průběžné tabulce na prvním místě.   (daf)