Frekvence a místo konání budou v Lanškrouně stejné jako loni, stánky budou stát na náměstí J. M. Marků jednou za čtrnáct dnů v sudé pátky od 8 do 16 hodin. Pořadatelství se ujme osvědčený organizátor. „Nabídka bude bohatá a postupně bude obměňována dle ročního období," informovala Libuše Rybková z odboru Obecní živnostenský úřad na lanškrounském úřadu.
Ne všude v okrese se farmářské trhy „zahnízdily", pro nízkou úroveň skončily například v České Třebové. A „nahnuté" to měly v minulosti i v Ústí nad Orlicí nebo Letohradu. Pozitivní změna přišla s novým organizátorem. V Ústí nad Orlicí byl termín prvních farmářských trhů na náměstí stanoven na čtvrtek 19. března. Stejně jako loni se mají konat jednou za měsíc. „S organizátorem trhů jsme byli ve své podstatě loni spokojení, úroveň trhů se zvedla. Tak jsem to vnímal já a takovou jsem dostával i zpětnou vazbu," konstatoval ústecký starosta Petr Hájek.
Farmáři a regionální producenti se vrátí i na letohradské náměstí. „Co se týče farmářských trhů, počítáme s jejich pokračováním se stejným organizátorem a frekvencí – jedenkrát za měsíc – jako loni," dodal starosta Petr Fiala. První termín je 2. dubna.
Farmářské trhy se nekonají jen pod širým nebem. Každý čtvrtek je ve svých prostorách organizuje ústecké nákupní centrum Nová Louže.