Ještě před dvěma lety se rozhodovalo o dvou variantách za 6, respektive 10 milionů korun. Dnes jsou ve hře varianty za 40 a 50 milionů. Proč nastala tak výrazná změna, vysvětluje starosta Jiří Dytrt: „Před dvěma lety jsme neměli tak významnou podporu Českého svazu ledního hokeje. Díky nárůstu členské základny, máme o šedesát dětí víc a velmi aktivní trenéry, jsme se shodli, že je nutné dát projektu prioritu."

Ve středu 18. listopadu od 17 hodin se v sále zastupitelstva uskuteční veřejné jednání nad navrhovanými variantami. Názory veřejnosti a sportovců by měly pomoci zastupitelům vybrat v prosinci nejvhodnější variantu. Stavbu za 40 milionů podporuje Český svaz ledního hokeje, druhou – dražší – zase městský architekt. „Varianta městského architekta je pěkná, možná zajímavější, investičně o deset milionů vyšší, ale především u ní nejsou vyzkoušené provozní věci," přemítá o variantách Jiří Dytrt.

Městský architekt Bohumír Prokop se svým kolegou Janem Čížkem budou prezentovat multifunkční arénu pro sport, ale i kulturní a společenské akce. Jimi navrhovaná stavba z oceli a dřeva navazuje na historii města se zámkem třeba tím, že její střecha ve tvaru oblouku evokuje klenbu. Architekti počítají v první etapě se zastřešením ledové plochy a tribun. V dalších etapách má jít o vestavby do hlavní hmoty. Návrh vychází z již realizované a vyzkoušené stavby zimního stadionu v Nové Pace.
Zastupitelé by nejvhodnější variantu měli vybrat na svém jednání 8. prosince. Město se pokusí na stavbu získat dotaci ministerstva školství.