„Zastupitelům a politikům, kteří se hodlají zúčastnit některých z mnoha podzimních voleb, bychom chtěli říct, že místní rybníček Močidlo by byl ideálním místem pro výstavbu rychlobruslařské dráhy!" hřímal do megafonu rychtář masopustu Franta Netrefil.
Dobříkovský masopust letos ovládly olympijské hry. „Máme družbu s Dobříkovem na jihu Čech, tam jsme před pár lety pořádali letní olympijské hry. Letos jsme se rozhodli spojit náš masopustní průvod s pořádáním historicky druhých, podle kalendáře zimních, podle počasí letních, olympijských her," vysvětlil Miloš Vích alias Franta Netrefil. „Vážené masky, čumilové, hosté, nezbývá mi než masopust povolit. Dejte pozor, ať příliš nezdevastujete obec a hlavně pozor na virózu, která dnes poteče proudem," zahájil masopust starosta Jiří Svatoš.
V průvodu nechyběli lyžaři, krasobruslařka, hokejista, pořadatelé nezapomněli ani na zlaté medaile pro ty, kdo maškary pohostili a předvedli nějaký ten „sportovně-kulturní" výkon. „Masopustu se účastním od prvopočátku. Na lumpárny mě užije. Každý rok máme téma, letos se přímo nabízelo. Navíc je apolitické, což se mi líbí. Ale lumpárny se dají dělat na každé téma," smála se Helena Tupcová, jež je přesvědčená, že masopust přispívá k tomu, že vesnice drží pohromadě.
A tak se šlo za doprovodu Choceňačky od domu k domu, kde se pilo, hodovalo a tančilo. Letos masopustní veselí ovládlo část obce Rzy a „dolní konec" Dobříkova. Zakončení masopustu spojené s pochováním basy se odehrálo v sokolovně.