V pátek 21. října proběhl na OA a Hotelové škole Havlíčkův Brod devátý ročník soutěže „O bramborovou pochoutku Vysočiny". Naši školu reprezentovalo dvoučlenné družstvo z 2. ročníku oboru vzdělání Kuchař – číšník: Blanka Provazníková a Dominik Matějka.
Soutěž měla tři části. Nejprve si soutěžící vyzkoušeli svoji zručnost – v daném časovém limitu měli

oloupat co největší množství brambor a z nich poté nakrájet hranolky. V další části Dominik Matějka uvařil bramborovou polévku doplněnou bramborovým chipsem a mrkvovou slámou. Blanka Provazníková připravila 1 kg přílohového bramborového salátu s karamelizovanými ořechy a koprem podle vlastního technologického postupu.
Každou ze soutěžních disciplín posuzovala odborná komise složená z odborníků z praxe, kteří hodnotili především vzhled, vůni a chuť jednotlivých pokrmů.

Blanka Provazníková připravila 1 kg přílohového bramborového salátu s karamelizovanými ořechy a koprem.Zdroj: archiv školy
Na závěr bylo vyhlášení výsledků. V kategorii „Bramborový salát" se umístila Blanka Provazníková na 2. místě. A v kategorii „Bramborová polévka" se umístil Dominik Matějka na 3. místě.


Ing. Marie Michálková