The Complikation
Složení kapely: Jackob Sence zpěv, Michael Schnaubert basa, doprovodný zpěv, Radek Jeníček kytara, doprovodný zpěv, Daniel Jeníček bicí, doprovodný zpěv

Jaký je tvůj nejšílenější zážitek s kapelou?

Popravdě je celý kapelní život docela šílený. V podstatě to je jako být ve vztahu s dalšími třemi kluky, akorát že s nimi nespíš. Třeba teď o víkendu jsme hráli na jednom Majálesu a já si den před tím vyvrtl kotník. Ten koncert pak fakt stál za to.

Jaký styl vlastně hrajete?
No snažíme se míchat hodně stylů dohromady, ale společná nám všem je láska ke kapelám, které letěly v devadesátých letech.

Letos jste natočili už svůj druhý videoklip – o čem je?

Pro klip jsme vybrali hodně energický a hodně krátký song, proto jsme ani neuvažovali nad nějakým příběhem. Původní inspirace pro nás byl klip Tell Me Baby od Red Hot Chili Peppers a Smells Like Teen Spirit od Nirvany. Tudíž jsme sehnali asi padesát lidí – teda oni se nám sami přihlásili – nahnali je před kameru a řekli jim, ať paří jako o život. A ono to vyšlo.
Vyhráli jste soutěž olomouckých univerzitních kapel. Jaký je váš největší dosavadní úspěch?
Spíš než abychom měřili úspěch v nějakých soutěžích, je pro nás důležitý hraní v klubech po celé republice a to, že se zvyšuje návštěvnost našich koncertů. Každopádně největším úspěchem je vydání toho posledního klipu a věci, které následovaly.

Jaké to byly?
Klip se dostal na hudební televizi Óčko, všimlo si nás pár důležitých lidí, dostali jsme nabídky na fakt skvělé koncerty…

Jaký je tvůj sen, co se týká kapely? Kam se chcete dostat?
Jasně každá mladá kapela má sen, že se hudbou chce živit, že chce hrát pro co nejvíc lidí atd. To náš sen je o dost konkrétnější. My jsme si jisti, že tohohle jsme schopný svou prací dosáhnout, takže to není přání, ale spíš vize budoucnosti. Každopádně náš sen je nezaprodat svoji hudbu za účelem nějakého prvoplánového úspěchu. Jo a ještě jet turné s Pearl Jam – pak bychom mohli v klidu umřít.