Letošní ročník sice ovlivnilo deštivé počasí, i přesto se ale mnozí nenechali odradit. A tak v sobotu na pěší a cyklo trasy vyrazilo ze Žampachu 215 registrovaných účastníků.

Letos nabídli některé novinky

Ti, kteří se nebáli deště a přišli na startovní místo, měli k dispozici nemalý výběr tras. Turistů se na třech nabízených trasách sešlo 161, tras pro cyklo a horská kola bylo šest a registrovalo se 54 cyklistů. „Chtěli jsme opět rozšířit naši nabídku tras, proto vznikla nová, třicet kilometrů dlouhá trasa pro horská kola," přiblížil organizátor Michal Vaňous.
Bezesporu zajímavostí byla pro zájemce možnost seznámit se s technikou nordic walking a s odbornicí si tuto turistiku se speciálními holemi vyzkoušet a dozvědět se více podrobností.
Nechybělo ani tradiční občerstvení a hudba – k tanci a poslechu hrála rychnovská kapela Combi. „I přes nepřízeň počasí se kapele dařilo držet organizátory i návštěvníky v dobré náladě, za to jí samozřejmě patří velký dík," dodala organizátorka Kristýna Hanzelková.
Na stanovišti pochodu Přes tři hrady v zámeckém areálu na Žampachu myslí organizátoři také na rodiny s malými dětmi. Pro ty byla připravena nejen pěší nenáročná trasa, ale také speciální program. (gr, re)