V pátek hradecký okresní soud poslal  zvrhlíka do vazby. „Muž je obviněn ze zločinu znásilnění ukončeného ve stádiu pokusu. Kvůli možnosti útěku či opakování trestného činu, ho soud poslal do vazby," řekl státní zástupce Milan Šimek.

Podprsenka, plena a zkažené maso

A co se vlastně stalo? K celé události jako by psal scénář  chovanec ústavu doktora Chocholouška.
Třicetiletý muž se ve středečních ranních hodinách pokusil zatáhnout do křoví žačku šesté třídy, která šla do školy. Dívka se však bránila a nakonec ji ze spárů násilníka  „vyprostili" kolemjdoucí, kteří muže  zadrželi do příjezdu policejní hlídky.
Mezi zachránci byla i jedna policistka v civilu, která doprovázela do školy své dítě.
Třicetiletý muž, který údajně pracuje jako hlídač v jednom z obchodních domů v Pardubicích, měl  svrchním pod oblečení dámskou podprsenku a na sobě navlečenou jednorázovou plenu. Z té mu vyčuhovaly pruhy syrového masa, pravděpodobně zvířecího.
Muž byl navíc silně podnapilý. Krátce po zadržení u něj byla naměřena hodnota 2,5 promile alkoholu a místo k výslechu musel být převezen na protialkoholní záchytnou stanici. Teprve po vystřízlivění se přestěhoval do policejní cely.  „U soudu se k činu doznal, ostatně neměl jinou možnost, protože byl při něm dopaden," řekl Šimek.