Skupina kamarádů v průběhu oslavy zjistila, že jeden z nich chybí. V domnění, že se dotyčný zatoulal do lesa, jej začali hledat. Ale mladík nikde. V zoufalství proto zavolali policii. Na místo přijelo několik hlídek i s psovody. Po třech hodinách stále vše marné. Na startu byl připraven i vrtulník, ale ten vzlétnout nemusel. Kamarádovi ztraceného muže bylo chladno, tak si šel do kufru auta pro mikinu. A tam objevil pohřešovaného, jak stočený do klubíčka v kufru klidně spí!

Spletli si vlak a vloupali se do čekárny na nádraží

Svitavy - Občas není jednoduché vyznat se na vlakovém nádraží a nasednout do správného vlaku. Zvlášť když jste cizinec.
Něco podobného se na konci srpna stalo sedmadvacetiletému muži, který bydlí ve Vídni, a jeho staršímu kamarádovi ze Slovenska. Společně měli cestovat z Prahy zpět do svého současného bydliště, ale spletli si vlak a skončili ve Svitavách.
Na další vlakový spoj, který jel až v brzkých ranních hodinách, chtěli původně spořádaně počkat venku na lavičce. Volný čas si zkracovali popíjením vína, ale později v průběhu noci jim byla už taková zima, že násilně vnikli do uzavřeného prostoru čekárny vlakového nádraží, kde zůstali do rána. Zde je našla a zadržela hlídka městské policie a cizinci skončili v policejní cele.

Kopáním do plotu chtěl naštvat psa. Prokopal se jen na záchytku

Pardubice - Muže kopajícího do plotu a křičícího na celou ulici museli v Pardubicích pacifikovat strážníci. Na tísňovou linku městské policie se obrátil obyvatel rodinného domu s tím, že mu nějaký opilec kope do vrat a provokuje tím jeho psa. Ten pochopitelně nedbá zásady opilým neodporovat a na agresora štěká. Majitel se nejprve pokusil s opilcem domluvit. „Když se však zeptal, proč se takto muž chová, když si ho pes vůbec nevšímal, agresor neváhal ke kopům do plotu přidat i hrubé nadávky, přičemž křičel na celou ulici. Strážníci přijeli v okamžiku, kdy se celá scéna stále odehrávala,“ sdělila mluvčí pardubické městské policie Lucie Klementová. Pětatřicetiletého muže vyzvali strážníci ke kontrole totožnosti a zároveň i dechové zkoušce, která byla s poměrně vysokým výsledkem 3,6 promile alkoholu v dechu. „Vzhledem k tomu, že s mužem nebylo možné jednat a neovládal své jednání, byl převezen na záchytnou stanici, kde lékař rozhodl o jeho umístění. Po skoro sedmnácti hodinách střízlivění byl muž strážníky řešen oznámením ke správnímu orgánu, jelikož prohřešků tohoto typu má již více,“ dodala Klementová.