To potvrdila i dechová zkouška, která ukázala, že podezřelý má v dechu více než dvě promile alkoholu, takže muž skončil na protialkoholní stanici v Hradci Králové a jeho výslech musel být odložen na další den.

„Při vyšetřování na místě kolegové zjistili, že v objektu hořelo hned třikrát. Svého spolubydlícího chtěl podezřelý muž navíc napadnout nožem a opakovaně mu měl vyhrožovat zabitím," uvedla mluvčí orlickoústecké policie Hana Kaizarová.

Policejní vyšetřování navíc odhalilo, že incident pokračoval i venku, kde muž údajně  vyhrožoval také sousedům.  Všechny zachránil útěk do vedlejšího domu, kde se zamkli a přivolali pomoc. Když agresor zjistil, že někdo přivolal policii a že na místo jede hlídka, demonstrativně se pořezal.
„Intenzivní práce kriminalistů vedla k rychlému objasnění případu, a proto v pondělí sdělili muži obvinění z přečinů poškození cizí věci a nebezpečné vyhrožování. V případě prokázání viny u soudu mu hrozí až tříletý trest odnětí svobody," dodala mluvčí.

Za dlouhodobé slovní napadání a rovněž za pokus o fyzické napadení nožem byl muž  na deset dní vykázán  ze společného obydlí.

Z nebezpečného vyhrožování byl nedávno obviněn také devatenáctiletý mladík z Hradce Králové, který  násilím nutil mladou ženu, aby do svého bytu pod záminkou sexuálních služeb lákala muže, a hrozil jí, že ji jinak  zalije do betonu.  Když pak žena od mužů vybrala peníze, napadl je a hrozil jim smrtí.