Loupežné přepadení se odehrálo ve středu v krejčovství kolem sedmnácté hodiny v pardubické ulici Ke Kamenci. Mladý, 27letý muž, přepadl se zbraní v ruce ženu. Došlo k potyčce, při které byla žena zraněna.

"Bylo tu hodně křiku. Pachatele se ale podařilo i vyfotit, když utíkal," uvedla Pardubickému deníku svědkyně, která bydlí nedaleko místa činu.

Pachatel loupežného přepadení v Pardubicích zranil ženu v krejčovství. Policisté jej na útěku z místa činu zadrželi.

Pachatel ženu poranil zbraní, pravděpodobně by se mělo jednat o nůž. Oběť zasáhl do krku, naštěstí však rána minula hlavní cévy. Proč ke konfliktu došlo v tuto chvíli není jisté, jako nejpravděpodobnější motiv se jeví peníze.

Útočník zanechal krvácející ženu na ulici poté, co jí vytrhl igelitovotou tašku s věcmi. Té se zbavil o několik desítek metrů dál ve Winterově ulici. Na útěku ze sebe o ulici dál strhl i bundu. Nesla stopy krve a mohla jej tak velmi snadno prozradit. Ani tato snaha mu ale nebyla příliš platná. Policejní hlídka jej zadržela nedaleko Kamenné vily.

Zdroj: DENÍK/Jiří Sejkora

Zraněnou 55letou ženu převezla do nemocnice záchranná služba. Podle informací Pardubického deníku by měla být mimo ohrožení života. "Naše posádka předala zraněnou přímo lékařům na operační sál oddělení ORL. V této chvíli je ve stabilizovaném stavu na jednotce intenzivní péče," uvedl ředitel Zdravotnické záchranné služby Pardubického kraje Pavel Svoboda.

Policie doposud nestanovila právní kvalifikaci skutku. Na počátku se hovořilo o loupežném motivu. Zadržený muž ale s kriminalisty příliš nespolupracuje a motiv jeho činu tak zatím zůstává nejasný. Stále probíhají výslechy. Policisté ale budou pro zadrženého podezřelého žádat o vazební stíhání.