Případ první

V úterý by měl být vynesen rozsudek v kauze devětatřicetileté Moniky P. z Žacléře na Trutnovsku, která je obžalovaná z obchodování s lidmi a ohrožování výchovy dítěte. Nutit k sexuálním službám za úplatu měla svou čtrnáctiletou dceru. Sama se přitom v mládí živila jako prostitutka v Německu.
Hrozí jí proto, že dalších dvanáct let svého života stráví za mřížemi. „To, co je v obžalobě, není pravda. Nikdy jsem nenabádala dceru k tomu, aby někomu poskytovala sexuální služby, ani jsem jí pohlavní styk nesjednávala," brání se však vytrvale obžalovaná, která je nezaměstnaná a vlastní dcera o ní prohlásila, že se o ni nikdy pořádně nestarala, pouze hrála karty a kouřila. Podle obžaloby dívka nabídla své tělo za tři stovky třem mužům ve věku 22, 55 a 56 let a matka ji k tomu měla nutit.

Případ druhý

Ve středu by měl být vynesen ortel nad 55letým myslivcem Ladislavem Šubrem, který vloni v září v Tetíně na Jičínsku v afektu začal střílet na dva dělníky, kteří na jeho, v exekuci zabavené parcele, rozebírali foliovník. Jeden muž zemřel. Nešťastnému střelci nyní hrozí výjimečný trest.
Oba napadení dělníci byli najatí novým majitelem pozemku a zhrzenost šíleného střelce tak odnesli zcela nevinně. Podle místních je Ladislav Šubr ostré povahy, co prý si vzal do hlavy, od toho neustoupil. Ještě předtím, než se dal s dělníky do křížku a vytáhl na ně pušku, volal policii a také do televize, aby si přijela natočit „rozkrádání jeho majetku". Neuspěl, reportéři byli právě jinde v terénu. „Dobrá, vyřeším to jinak," odpověděl štábu a zavěsil…

Případ třetí

A konečně ve čtvrtek by se měl uzavřít třetí sledovaný případ. Obžalovaný osmatřicetiletý Antonín Jóni podle spisu v říjnu roku 2011 v cele Věznice Valdice na Jičínsku napadl spoluvězně.
Po obdržených ranách do obličeje napadený vězeň upadl na betonovou podlahu. Tím však útok obžalovaného neskončil. Jóni mu měl následně dupnout na hlavu a tím mu způsobit vážná zranění. Pokud by nedošlo k rychlé lékařské pomoci, hrozila by muži smrt.
Jóni sedí ve Valdicích za majetkovou trestnou činnost a jeho o tři roky mladší „spolubydlící" je za mřížemi až do roku 2017 za vraždu prodavačky z Mostu. (zprav)