Chrudimsko: V Chacholicích se bavili úplně všichni

Chrast, Chacholice - Sbor dobrovolných hasičů Chacholice potěšil v sobotu nejmenší i jejich rodiče oslavou Dne dětí. Program na chacholickém hřišti a v jeho okolí zahrnoval například cestu pohádkovým lesem, ukázky výcviku policie, vystoupení kaskadérů, ukázky hasičské činnosti nebo předvedení dovedností motokrosových jezdců.

Orlickoústecko: Kolem Orlice se toulali po dvaadvacáté

Těchonín - Turistický pochod s názvem Toulání kolem Orlice si v sobotu nenechalo ujít mnoho návštěvníků. Na výběr měli ze čtyř rozdílných tras a každý, kdo prošel stanovenými kontrolami, obdržel pamětní diplom a medaili. Jako bonus získali účastníci v den pochodu vstupenku do dělostřelecké tvrze Bouda či na rozhlednu na Suchém vrchu.

Pardubicko: V Holicích a Přelouči zaduly žestě

Holice/Přelouč - Hned dva festivaly dechových hudeb se konaly v sobotu na Pardubicku. Před holickým kulturním domem se uskutečnila přehlídka dětských dechových hudeb Festival Jana Holuba. Na akci v Přelouči pak kromě dechového orchestru přeloučské základní umělecké školy zahrály i jihomoravské hudby Lanžhotčanka a Stříbrňanka.

Svitavsko: Na setkání se otesávaly trámy

Trstěnice - Na Mikšíkově statku se o víkendu otesávaly trámy. Na mezinárodním setkání tesařů byla k vidění rovněž výroba šindelové krytiny, slaměných došků a práce na hliněném mlatu. Otesané trámy poslouží při obnově polygonální stodoly, která je součástí projektu obnovy a prezentace vybraných lidových památek v okolí Litomyšle.