Začal nový školní rok i maturity

Svitavy - Žáci základních a středních škol a gymnázií šli včera poprvé v novém školním roce do školy. Do lavic ale zamířili i ti, kteří už by měli mít dostudováno. Od 4. do 8. září jsou totiž termíny konání didaktických testů a písemných prací společné části maturitní zkoušky. Podzimní zkušební období vypsalo ministerstvo školství plošně pro celou republiku. Spádovou školou pro společné části zkoušky je v okresu Gymnázium a Jazyková škola ve Svitavách. V pondělí maturanti psali práci z cizího jazyka a didaktický test z matematiky.

Ve Svitavách neteče voda

Svitavy - Ani zářijové dny se neobejdou bez rekonstrukcí ve Svitavách. Kvůli opravám vodovodního řádu byla v úterý přerušena dodávka vody od devíti do třinácti hodin v ulici Edvarda Beneše a v domě v ulici Kapitána Nálepky. Ve středu pak od půl osmé ráno do čtrnácti hodin bude rovněž přerušena dodávka vody. Tentokrát se omezení týká ulic Krátká, Majakovského, Jasanová, Topolová, Lipová, Habrová a Gorkého.

Číslo dne: 2168

Chrudimsko - Do chrudimských základních škol v pondělí nastoupilo celkem 2168 žáků, z toho 201 žáčků do prvních tříd. Do mateřských škol nastoupilo celkem 868 dětí, z toho 201 dětí přišlo do mateřinek poprvé.