Automobily do šesti tun nečeká žádná dlouhá objížďka, ty projedou přes náměstí „z druhé strany“ kolem městského úřadu. Vozy nad šest tun už čeká objížďka, a to přes Perálec, Kutřín, Krounu a Borovou. Má to však háček.
„Vzhledem k tomu, že stále probíhají jednání o vedení objízdných tras, je možné, že dojde ještě k dalším úpravám a změnám dopravního značení. Co se týká autobusových zastávek a vedení tras autobusových linek v době realizace opravy, tak stále probíhají jednání mezi zhotovitelem, investorem, Policií ČR, Pardubickým krajem a jednotlivými dopravci,“ uvádějí pracovní MěÚ Proseč.

Boj o dálnici na jednání zastupitelů

Litomyšl - Dlouho očekávané jednání zastupitelstva je tady. V sále zámeckého pivovaru se ve čtvrtek očekává velmi bouřlivá diskuze. Důvodem je projednávání stanoviska města k trasování D35. Očekává se nejen diskuze o trasování, ale také o způsobu hlasování. Část zastupitelů bude prosazovat tajnou volbu. Dále jsou na programu body jako schválení změny územního plánu nebo informace z jednání výborů zastupitelstva. Zastupitelé budou také jednat o změnách v rozpočtu.

Moravská Třebová má Marushku

Moravská Třebová - Marushka je nový mapový portál, který je určen pro prezentaci GIS dat (grafických a popisných informací) v nejmodernější možné podobě. Občané a široká veřejnost zde naleznou informace, které se vztahují na konkrétní území a dají se v mapě přehledným způsobem zobrazit. Webová mapová aplikace umožňuje interaktivní práci s mapou. V mapě se lze pohybovat, přibližovat, vyhledávat objekty, klikáním do mapy zjišťovat informace k objektům a mnoho dalších operací a úkonů.

Pamětní deska „pétépákům“

Chrudim - Ve vstupní hale budovy Městského úřadu Chrudim v Pardubické ulici se v pátek od 10.30 hodin uskuteční slavnostní odhalení pamětní desky na připomínku nedobrovolné služby příslušníků Pomocných technických praporů (PTP) z chrudimského okresu. Pro označení černými výložkami jsou příslušníci PTP známi také jako Černí baroni. Toto označení se rozšířilo díky známému satirickému dílu Miloslava Švandrlíka.

Opravy zavřely vodovodní kohouty ve Svitavách

Svitavy - Oprava vodovodních přípojek si vyžádala ve dvou dnech přerušení dodávky pitné vody. První omezení pocítili občané vybraných lokalit na počátku týdne. Ve čtvrtek neteče voda v ulicích Krátká, Majakovského, Jasanová, Topolová, Lipová, Habrová, Gorkého sudá č. o. 16 - 56, lichá č. o. 31 - 53.
Na komplikaci se musí ve Svitavách připravit příští úterý i na dalších místech. Důvodem je oprava vodovodní přípojky. Omezení se týká ulic Křivá, Brněnská, Kapitána Jaroše - od ulice Brněnská po křižovatku s ulicí Okružní. V tomto případě je omezení naplánováno od 8 do 10 hodin.