Píseň o učiteli Přihlásit chcem´ bezva bosse
do soutěže o Ámose.
Zemák, tělák, matiku
má ve škole na triku.
Soutěžního ducha má
a nám, žákům, pomáhá
sportovat a hýbat se,
z gauče na vzduch vydat se.
Komenský by klobouk smekl,
na koleno před ním klekl
a zvolal: „Pavle Nováku,
nás všechny máte na háku…".

Regionální kolo se uskutečnilo v sídle Senátu ČR. Je zajímavé, že ačkoliv jsou do ankety nominovány většinou učitelky, Pardubický kraj reprezentovala pětice mužů: pardubičtí Jan Branda a Petr Miksánek, Tomáš Hrnčíř z Bystrého, Ondřej Vomočil z Litomyšle a kameničský Pavel Novák.

Každého pedagoga podpořila trojice žáků, která se snažila porotu přesvědčit, že právě jejich učitel je nejlepší. Děti z Kameniček zvolily písničku, kterou samy složily. „Byla to pěkná show, dneska ji předvedou ve škole," usmívá se Pavel Novák, který získal titul Ámos Pardubického kraje 2017.

Pavel Novák zapojil školu v Kameničkách do projektů Česko sportuje, Odznak Všestrannosti Olympijských Vítězů, Sazka Olympijský víceboj, Hejtmanův pohár a 72 hodin. Díky tomu se jeho žáci setkali se známými sportovci – Veronikou Vítkovou, Šárkou Kašpárkovou, Josefem Augustou nebo Kristýnou Kolocovou.
Diváci si mohou pamatovat Pavla Nováka z televizní soutěže Nejchytřejší Čech, kde se umístil mezi 24 nejlepšími soutěžícími.

Semifinále ankety Zlatý Ámos za účasti učitelů z celé republiky se uskuteční 1. března. „Máme s sebou přivézt nějaké předměty charakterizující učitele a žáky, jejich vzájemný vztah. Tak teď usilovně přemýšlíme, co to bude," dodává s úsměvem oceněný kameničský učitel.