Probíhala tak, že se po celých 24 hodin střídaly týmy složené z pacientů, lékařů, sester, rodinných příslušníků, přátel či VIP osobností ve cvičení kruhového tréninku.

Ústeckoorlická organizace se konkrétně zapojila jednou hodinou pohybové aktivity. Cvičila v sobotu 8. března od 12 hodin v krásné tělocvičně Golem Group v Letohradě pod vedením cvičitelky Evy Srbové. Mottem MaRSu 2014 byla skládačka (puzzle), ke cvičení v Praze se formou štafety postupně připojily přihlášené regiony po celé republice. Jednotlivá cvičební místa byla propojena pomocí webových kamer a telemostů a každá organizace se v určeném čase přihlásila svou originální zdravicí. Celkem se v celé republice zapojilo 630 cvičenců.

„Celou akci jsme si všichni užili s radostí, sešli jsme se, zacvičili si a odnesli si příjemné zážitky. Cvičení a pohybová aktivita jsou pro onemocnění roztroušenou sklerózou nezbytné a jsme rádi, že jsme pro to sami něco udělali. Už dnes se těšíme na další ročník maratonu," uvedla za ústeckou Rosku Hana Pauková.