Zhubnout se na začátku léta loňského roku rozhodla také paní Ludmila Čapková z Ústí nad Orlicí. Obezita jí vadila nejen z estetického hlediska, ale především z toho zdravotního. Opakovaně bojuje s břišní kýlou a shození několika kilogramů bylo tedy na místě. Paní Ludmila neměla velké zkušenosti s redukčními dietami, nikdy nepodstupovala žádnou speciální hubnoucí kúru, pouze se omezovala v jídle, když potřebovala zhubnout. Nyní pro své hubnutí zvolila tu nejvhodnější cestu a požádala o pomoc odborníka. Tím je v naší ordinaci MUDr. Leoš Středa.

StředaForm

Paní Čapkové, stejně tak jako většině pacientů, naordinoval pan doktor dietu StředaForm. Ta je velmi oblíbená pro svoji jednoduchost a účinnost. Není nutné počítat kalorie ani vážit porce, pacient si pouze hlídá skladbu své stravy. Některé potraviny jsou přísně zakázané, naopak doporučovaná je zvýšená konzumace vlákniny. Tu paní Ludmila doplňuje vlákninovými tabletami StředaLife, které navíc obsahují sladkovodní řasu spirulinu. Ta zajistí dostatek vitaminů po dobu redukční kúry.

Ludmila Čapková před zahájením diety.Ludmila Čapková díky dietě shodila 23 kg.

Výsledky

Do diety je potřeba se pustit co nejdříve, což udělala i paní Čapková. Nasadila jednodenní hladovku, kterou dieta začíná, a poté se striktně držela dietních doporučení. Zpočátku si myslela, že jí budou chybět přílohy a pečivo, ale nakonec se bez nich obešla bez sebemenšího pocitu strádání. Vaření každodenních pokrmů pro rodinu nebyl také žádný problém. Před zahuštěním omáčky si paní Ludmila odebrala svou porci, kterou poté snědla bez přílohy, nebo si vyrobila nějakou dietní. Dříve byla paní Čapková zvyklá na slazené minerální vody. Ty se pít odnaučila a už na ně ani nemá příliš chuť.
Prvních deset kilo šlo dolů během jednoho měsíce. To však nebylo zapříčiněno ztrátou tuků, ale spíše ztrátou nadbytečně zadržované vody v těle. Dalších kilogramů se tělo zbavovalo pozvolna a ubývalo tuků, přesně tak, jak to má být. Celkem se paní Ludmile za 8 měsíců povedlo zhubnout o 23 kilogramů. Obvod v pase se zmenšil o neuvěřitelných 32 centimetrů. Rozdíl je znát na první pohled. Podívejte se na naše fotografie, jak se paní Ludmila změnila a jak jí to teď sluší.
Paní Čapková je ze svojí proměny nadšená a hodlá v hubnutí i nadále pokračovat. Pan doktor jí však nyní doporučil fixační fázi, která potrvá zhruba do konce roku. Za tu dobu si tělo zvykne na novou váhu, nebude mít tendence se vracet k původní a tak se zabrání jo-jo efektu.