Ještě před pár týdny navíc vše vypadalo ještě růžověji. Město mělo všechna potřebná povolení, vysoutěženého dodavatele stavby a slíbenou dvacetimilionovou dotaci od ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy. Stačilo už jen kopnout do země. Vše ale stopla dotační kauza kolem šéfa Fotbalové asociace Miroslava Pelty.

Město proto bude muset sáhnout do vlastních prostředků. „Finanční výbor schválil návrh zafinancovat výstavbu pětadvacetimetrového bazénu z rozpočtu města. Pokud tento návrh projde Radou města Pardubic a pokud jej následně schválí také zastupitelé, bude vypsána nová soutěž na zhotovitele stavby," uvedla mluvčí pardubické radnice Iveta Koubková.

Podporu má tento záměr i u členů opozice. „Jsem rozhodně pro. Druhý bazén je potřeba – už kvůli plánované povinné výuce plavání na základních školách," řekl Jan Linhart (Patrioti).

Takto by měl nový pětadvacetimetrový bazén v Pardubicích vypadat.
Rozhodnuto. Dotaci na bazén radnice nezíská

S potřebou navýšit kapacitu aquacentra souhlasí také Karel Haas (ODS). „Podpořil bych to, ale měl bych k tomu ještě jednu prosbu – aby nám byl předložen relevantní plán investic města, kde by bylo i to, z čeho to chtějí financovat. Začínají tady létat miliony korun," poznamenal Haas.

Stavba by mohla být zahájena už letos, hotová by pak mohla být do konce příštího roku. „Pokud by byl vypsán nový grantový program, je vedení města připraveno zažádat o dotaci a snížit tak vlastní náklady," dodala Koubková.

Kontroverzní Dům hudby se změní. Čeká ho další modernizace
Kontroverzní Dům hudby se změní. Čeká ho další modernizace