Z třetího místa kandidátky ANO 2011 v Pardubickém kraji bojuje o místo v parlamentních lavicích čtyřiapadesátiletý Jaroslav Kytýr ze Svitav, který je zastupitelem a členem rady města.

Nezanedbatelnou šanci na znovuzvolení má i současný poslanec, dvaašedesátiletý Pavel Havíř ze Svitav, který kandiduje v Pardubickém kraji za ČSSD ze druhé pozice. Ze stejného místa jen na kandidátce KSČM jde do voleb třiatřicetiletá poslankyně Květa Matušovská z Javorníku. Na šestém, podle předvolebních průzkumů již zřejmě nevolitelném místě, kandiduje za ODS osmapadesátiletý starosta Poličky Jaroslav Martinů.

Nevalné šance na zvolení má rovněž čtyřicetiletý starosta Svitav a krajský zastupitel David Šimek, který jako nestraník figuruje na pátém místě kandidátky KDU-ČSL. 

Třetí v pořadí na krajské kandidátce České pirátské strany je šedesátiletá svitavská zastupitelka Libuše Vévodová. Ze stejné pozice usiluje o zvolení na kandidátce TOP09 litomyšlský zastupitel Jiří Lammel. Až na devátém místě kandidátky Starostů a nezávislých je jednašedesátiletý starosta Sloupnice Josef Škeřík.