VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Hubněte s Orlickým deníkem 
(dr. Středa: nadváha.cz) – 31

Orlickoústecko - Zimní období je na hubnutí nejméně vhodné. Máme po našich dávných předcích zakódováno, že se zimou bude potravy nedostatek. Tělo se připravuje na hladovění a ukládá si zásoby. A to ani nemluvíme o tom, že v zimě jsou pak svátky, které jsou na přejídání zaměřené, Vánoce a silvestr. Takže pro hubnoucí je dobré si přes zimu hmotnost udržet a další etapu hubnutí nastartovat na jaře.

30.11.2012
SDÍLEJ:

Doktor Leoš Středa.Foto: Michal Horák

Poliklinika Česká Třebová.

STRÁNKY OBEZITOLOGICKÉ ALIANCE NALEZNETE ZDE.

A jak hubnou naši protagonisté?

Karel Pokorný, šéfredaktor Orlického deníku za poslední týden nezhubl ani o gram, přesto je vyhodnocen jako nejlepší. Váží 86 kg, do Vánoc to plánuje dotáhnout na 85 kg. Pro celkovou statistiku: v dubnu letošního roku začínal s 97 kg, což při výšce 178 cm znamenalo obezitu I. stupně. Postupně se propracoval k hmotnosti současné, tzn. že má nadváhu.
Stanislava Švarcová, starostka Lanš- krouna, naopak jedno kilo přibrala. Dodržuje tak bohužel zimní režim, a dokonce mírně přibírá na hmotnosti. Váží 72 kg. Statistika: začínala na 77,5 kg a shodila až na 71, teď má 72 kg. Je v kategorii nadváha.

Doktor Leoš Středa přibral taky, o půl kila, a má 94. Statistické hodnocení jeho hubnutí je toto: v dubnu měl 108 kg při výšce 177 cm, což bylo na rozhraní obezity I. a II. stupně, postupně shodil dokonce až na 92,5 kg, teď však již několik týdnů „osciluje". Sestoupit z kategorie obezita I. stupně do kategorie nadváha se mu zatím nepodařilo.

Příběhy úspěšných: čtvrt metráku je pryč

Možná si ještě vzpomenete na paní Simonu Doškovou, 37letou poštovní pracovnici z Libušína. Psali jsme o ní v polovině července, kdy pomocí diety zhubnula svých prvních patnáct kilogramů. Není z našeho kraje, ale nedaleko od Kladna. Do soutěže Orlického deníku se přihlásila na základě internetového vydání Orlického deníku. Měla naplánovanou bandáž žaludku. MUDr. Leoš Středa jí nasadil Středaform, což je jeho dieta, a operaci jí rozmluvil. Paní Došková začínala se 121 kilogramy a teď má o 25 kilo méně. Nedávno ji doktorův syn Lukáš učil péci chléb z lněné vlákniny, tak si můžete porovnat její fotografie z léta a nynější.
Simona Došková před začátkem hubnutí s doktorem Středou.Simona Došková shodila 25 kg.

Poslední letošní ordinace ve čtvrtek

Lněná vláknina, to jsou tobolky a semínka lnu, které neobsahují sacharidy. Seženou se např. v lékárně polikliniky Dopravního zdravotnictví v České Třebové. Té samé polikliniky naproti nádraží, kde je ordinace pro naše soutěžící. V prosinci se bude ordinovat už jen jednou, příští čtvrtek 6. 12. A pak zase až v lednu. Tak nezapomeňte hlavně vy, kteří máte přijít na kontrolu. A objednejte se na čísle 608 807 807. Kdo to nestihne, může na emailu dr.streda@gmail.com komunikovat s panem doktorem písemně.

Autor: Redakce

30.11.2012 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:
Ilustrační foto.

Práce strážníka netáhne

Ilustrační fotografie.

Automaty zmizí i ze Žamberka

Češi odjeli pomáhat na Haiti

Praha/ Jablonné n. O. - Čtyřčlenný tým pracovníků rozvojového projektu Praga-Haiti odlétl na další misi. Ta potrvá do začátku dubna.

Cizinci předložili padělané doklady

Choceň – Šest Ukrajinců a jeden Moldavan neprošli úterní kontrolou dokladů na pracovišti výrobního podniku v Chocni.

VÍME PRVNÍ

Vrátný strojíren odmítal vpustit záchranáře dovnitř, sanitky zdržel čtyři minuty

Polička – Sanitky, které při čtvrtečních explozích přivolali zaměstnanci Poličských strojíren, zbytečně na několik dlouhých minut zdržel vrátný areálu, který je nechtěl vpustit dovnitř.

Hostinští soutěžili v Ústí nad Orlicí

Ústí nad Orlicí - Šnyt je půllitr, ale nenapěchovaný, s pěnou do půl sklenice. Tak vystihl oblíbenou míru pivních znalců v roce 1936 Karel Čapek ve svém fejetonu Ohrožený šnyt.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies