Snímky zachycují nejrůznější místa, která leží na území Geoparku Železné hory, a podle jeho manažera Jana Doucka mají hlavní cíl – ukázat lidem, že za hranicemi města je také krásně. 

„Fotky vznikly ve spolupráci s Fotoklubem Chrudim a také jsme oslovili veřejnost, takže mezi autory je tuším sedm, kteří nejsou členy klubu. Z poslaných snímků jsme vybrali a vytiskli přes čtyřicet nejpovedenějších a ty vystavíme,“ vysvětluje Jan Doucek. „Chtěli jsme oživit chrudimské ulice nějakým druhem umění a fotky nám přišly jako nejzajímavější cesta, jak lidem ukázat, že i v okolí Chrudimi je hezky.“ 

Autoři velice často zachycovali zatopené nebo stále činné lomy, ale na stojanech se objevují i kostely, skály nebo lesy. 

Krátký popisek pod každým obrázkem prozrazuje, o jakou lokalitu se jedná a kdo ji fotil. Vybraná místa doplňuje ještě QR kód, který odkazuje na stránky geoparku, kde se nacházejí další informace a také GPS souřadnice. 

„Je to věc pro zpestření oka. Věřím, že se kolemjdoucí na fotky podívají a že je inspirují, třeba že dané místo navštíví nebo začnou přírodu sami fotit,“ dodává Jan Doucek. 

Podle jeho slov už také vrcholí přípravy na Den otevřených dveří ve Vodních zdrojích Chrudim, který se uskuteční 9. září, kdy se diváci mohou těšit třeba na ochutnávky různých druhů vod.