VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Nejen pro ženy

Ústí nad Orlicí - Recepty ze čtenářských sbírek na váš stůl

7.1.2008
SDÍLEJ:

Ilustrační fotoFoto: DENÍK/Magdalena Navrátilová


Kapr na houbách po šumavsku
Asi dvoukilogramový kapr, sušené houby, velká cibule, 3 lžíce oleje, sůl, mletá paprika, pepř, kmín, 250 g hladké mouky
Houby podusíme na oleji, přidáme špetku kmínu a pepře a jemně pokrájenou cibuli. Jednotlivé porce ryby osolíme a obalíme ve směsi mouky a papriky. Na pekáč poklademe podušené houby, na které klademe obalené porce kapra kůží nahoru. Pečeme v troubě asi třicet minut při teplotě 200 až 250 stupňů Celsia, až se na povrchu ryby utvoří křupavá kůrka.
Nakonec vše pokapeme vypečenou šťávou.

Rychlá púchovská huspenina
Vepřové ramínko a nožičky, pepř celý, bobkový list, cibule, česnek, kořenová zelenina, sůl
Dáme vařit vepřové ramínko a nožičky, přidáme nové koření, pepř celý a bobkový list. Po hodině varu přidáme k masu cibuli a česnek.
Vaříme asi dvě hodiny. Když je maso měkké, nakrájíme ho na kousky, dáme do formy, vývar procedíme, nalijeme na maso a necháme ztuhnout.
S masem lze vařit i kořenovou zeleninu, kterou nakrájíme na kostičky.





















7.1.2008 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Rosnička zelená

Žábám i čolkům zajišťují bezpečnou cestu

Ilustrační foto
1

'Soupeř byl lepší,' shodli se hokejisté

Thálie pro Radima Vizváryho

Praha, Česká Třebová - Ocenění Herecké asociace - Thálii - si v sobotu z Národního divadla v Praze odnesl mim Radim Vizváry.

Plný 'barák' titul s Kohouty neoslavil

Česká Třebová - Páté finálové utkání na ledě České Třebové opanovali hokejisté Světlé nad Sázavou 4:1 a jsou vítězi krajské ligy Pardubického kraje. Zápas sledovalo rekordních 1316 diváků!

Po havárii zůstali uvízlí v autě

Žamberk, Červená Voda - Hasiči zasahovali u dvou případů, kdy museli zraněné vyprostit z auta.

Dětem nabídnou nocování u knížek

Orlickoústecko - Poslední březnová noc i letos nabízí nocování s Andersenem.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies