Bývalý hobbymarket provozovaný společností Globus zůstal zavřený jen pár měsíců. Nyní mění barvu ze zelenooranžové na modrou. Otevření nábytkářský řetězec slibuje už letos na podzim. Přípravy začaly před několika týdny, v těchto dnech už vstupují do finální fáze.

„Potenciál kupní síly a možnost převzetí strategicky dobře umístěné budovy byly dobrou kombinací pro expanzi,“ potvrdila plány řetězce Nicolla Gajdošová, marketingová manažerka společnosti. 

OTEVŘE DO VÁNOC
Otevřít se prodejna stihne ještě do letošních Vánoc. Bližší termín než podzim ale ale zatím společnost nesdělila. V nabídce bude nábytek a bytové doplňky a firma v Pardubicích zaměstná také kolem 40 pracovníků.

„Všechna místa jsou již v současnosti obsazena a zaměstnanci procházejí zaškolením,“ dodává Nicolla Gajdošová.

IKEA SE STÁHLA
Řetězec hodlá těžit z polohy blízko centra města i silniční křižovatky hlavních silničních tahů na Chrudim, Hradec Králové i Lázní Bohdaneč. Právě dopravní dostupnost je to, co do regionu v roce 2010 lákalo na východ Čech i nábytkářský gigant Ikea. Ta se intenzivně zajímala o možnost postavit nákupní centrum u Libišan u křižovatky Dálnice D11 a silnice R35, jenže potřebný sjezd z Ředitelství silnic a dálnic nepovolilo. A ze stavby následně sešlo.

Ikea pak ještě v roce 2011 zvažovala projekt přesunout k Opatovicím. Od té doby ale plány na expanzi na východ Čech utichly. V roce 2011 svůj záměr otevřít pobočku v Březhradu u Hradce oznámil další nábytkový řetězec Sconto který prodej zahájil v roce 2012.

U Sezemic je v plánu druhý obchvat. Původní není dořešen.
U Sezemic je v plánu druhý obchvat. Původní není dořešen