Tečku za ním udělal galavačer, na kterém byly předány ceny těm vůbec nejlepším sportovcům našeho regionu. Více než dvouhodinovým programem provázel moderátor Radek Jirgl a svými vystoupeními jej doplnili zpěvačka Johana Jeřábková, laserová show Paulo Kaisera a artistické kousky předvedl Petr Šmaha. Největší pozornost byla upřena na laureáty, kteří si na pódium přicházeli pro ocenění. To jim předávali starostové měst z regionu a zástupci sponzorských firem, jež opět výraznou měrou přispěly k pořádání nejstarší ankety. „Chtěl bych poděkovat Pardubickému kraji, městům okresu Ústí nad Orlicí a také všem sponzorům, kteří nám pomáhají. Atmosféra slavnostního večera byla dobrá a já si to chválím. Gratuluji všem sportovcům a přeji jim, aby v následujícím roce přidali další úspěchy," poděkoval předseda Orlického sportovního sdružení Luboš Bäuchel.
Ten spolu se starostou Ústí nad Orlicí Petrem Hájkem a sportovním redaktorem Orlického Deníku Miroslavem Bednářem předal pohár vítězi, kterým se stal Martin Viktorin. Na pomyslném stupni vítězů jej mezi dospělými doplnili druhý běžec Robert Krupička, jenž se nemohl osobně zúčastnit, a třetí příčku obsadila cyklistka z České Třebové Monika Simonová.
Juniorskou kategorii opanovala běžkyně do vrchu Michaela Stránská. Neunikla otázkám Radka Jirgla. „Já jsem se dostala k běhu do vrchu proto, jelikož to máme v rodině. Od malička jsem byla vedena ke sportu," odpověděla čerstvá vítězka. A přidala i slova o taktice v běhu do vrchu. „My vždycky říkáme, že taktikou na začátku je běžet naplno a na konci ještě přidat," dodala Stránská. Druhou příčku obsadil velmi úspěšný travní lyžař Martin Barták a třetí Vojtěch Mlynář, jehož doménou je běh na 800 metrů.
Cena pro vítěze žákovské kategorie putovala do České Třebové zásluhou plavce Denise Hýbla. „Mojí doménou jsou znakařské tratě na sto a dvě stě metrů," odpověděl na otázku Radka Jirgla.
Nejlepším kolektivem se stali futsalisté Nejzbachu Vysoké Mýto. Pro cenu si přišel trenér Roman Páral, ale pro vysokomýtský futsal to nebylo jediné ocenění. Do Síně slávy byl jmenován dlouholetý předseda klubu Ladislav Popelka, který je s oddílem spjat třicet let. „Vždycky jsem si v Síni slávy představoval, že člověk už je kmet, ale pokud se koukám před zrcadlem, tak si tak nepřipadám," řekl s úsměvem nový člen Síně slávy okresu Ústí.
Velký potlesk v sále sklidili i veteráni, když vítězný Jiří Strnad, kterému je 70 let, řekl, že poráží i o 25 let mladší kanoisty, nebo běžkyně Jana Matyášová potvrdila, že v roce 2016 proměnila 60 absolvovaných závodů ve vítězství.
Sportovní výsledky našich zástupců berou dech a rok 2017 je před námi.

Hvězdou Deníku je Eliška Zemanová

Hvězdou Deníku se stala Eliška Zemanová, kickboxerka klubu Falcon Vysoké Mýto.Zdroj: Michal HorákDesetiletá Eliška Zemanová převzala na pondělním vyhlášení cenu pro Hvězdu Deníku. Věkem mladší žákyně je členkou klubu Falcon Vysoké Mýto. Zvolila si za sportovní odvětví kickbox a už v deseti je zatraceně úspěšná, což deklarují tituly mistryně světa organizace WTKA. Na pódiu si počínala jako zkušená. Nejprve si přišla pro cenu za deváté místo v kategorii žactva, a když v sále zaznělo její jméno při vyhlášení Hvězdy Deníku, v hloučku Falconu, který byl velmi početný, to jen zahučelo. „Moc děkuji za tuto cenu. Budu se snažit v letošním roce navázat na výsledky, kterých jsem dosáhla," řekla s úsměvem při předání plakety nadějná Eliška Zemanová, která je navržena pro rok 2017 do české reprezentace.