Trať ale může otestovat kdokoli bez nominačních ambicí, závod je přístupný všem bez omezení. Jsou vypsány také věkové kategorie a speciální soutěž - PEKLÁK Challenge.

Diváci budou mít možnost vidět nejlepší české závodníky a české reprezentanty v běhu do vrchu na atraktivní okruhové trati vedené z části po lyžařské sjezdovce a z části po trasách zdejšího bike parku, což prověří odolnost co do převýšení i členitosti. Na trati by neměl chybět například nejlepší český skyrunner Ondřej Fejfar, dále jedenáctý z vrchařského MS Jan Janů, pětinásobný mistr ČR v maratonu Petr Pechek. Svá želízka v ohni bude mít i pořádající oddíl, jmenovitě Adélu Stránskou či Filipa Záveského.

PEKLÁK Challenge je speciální výzva, kterou zvládne mládež i dříve narození sportovci. Běží se jeden okruh dlouhý 3,3 km s převýšením 200 metrů, ve kterém nevyhrávají jen ti, kdo do cíle doběhnou jako první. Hodnotné ceny si totiž odnese i závodník, který si při registraci nejlépe tipne svůj výsledný čas. Oceněni tedy budou nejrychlejší muž, nejrychlejší žena a celkově nejlépe tipující. Start závodu na 5 km v 10 hodin, start závodu na 10 km v 11 hodin, start Peklák Challenge v 12.30 hodin.