Hokejbalisté Žamberka si zvolili za domovský stánek ve vyřazovacích bojích Krajské hokejbalové ligy Letohrad. A doposud se jim to vyplácelo. I v prvním utkání semifinále vítězná série pokračovala, když Žamberk porazil Chrudim B 2:1, den nato už ovšem Jokerit přerušil vítězné žamberské tažení. Vyhrál 3:2 v prodloužení.

Žamberk mocně touží proklouznout do finále, ale v cestě mu stojí obhájce titulu. Bojuje, dře. Hráči vědí, že každá ztráta míčku může mrzet. Když už se útočníci Chrudimi dostanou přes obranu, další překážka na ně čeká v brance. Gólman Šolc byl hlavním strůjcem vítězství v prvním mači. „Podařil se nám vstup do zápasu, neboť hned z první šance se v čase 1:21 prosadil Kacálek. Poté se ale přihlásili o slovo hosté a byli to právě oni, kdo v sobotu převážně diktoval tempo hry. Ve většině herních činností jsme soupeři nestačili, a tak se hrálo především v našem pásmu," komentoval začátek utkání obránce Jakub Krejčí.

Domácí se po většinu času spíše bránili. Nejinak tomu bylo i ve druhé třetině. „Na začátku druhé třetiny se podařilo hostům vyrovnat. I my jsme si dokázali vytvořit šance a soupeře chvílemi držet v jeho pásmu, nicméně i ve druhé části jsme se spíše bránili. Hosté ovšem svoje šance neproměňovali. Rozhodovalo se tedy v posledním dějství. Lyerova teč nás poslala do vedení a úkol na posledních deset minut byl tedy jasný – neinkasovat. Díky velmi dobrému výkonu Šolce a notné dávce sportovního štěstí se nám to podařilo. Ubojovaný, šťastný zápas," ohlédl se za průběhem duelu Krejčí.

Žamberk - Chrudim B 2:1

Fakta – branky: Kacálek (Grund), Lyer (Grund) – Filip. Vyloučení: 7:8. Využití: 1:0. Oslabení: 0:0. Třetiny: 1:0, 0:1, 1:0. Střely: 20:22. Diváci: 40. Stav série: 1:0.
SK Hokejbal Žamberk: Šolc – Kmeť, Doleček, Forman, Blecha, Horák, Krejčí – Nožka, Štětina, Chmelíček, Grund, Lyer, Vašek, Ptáček, Vítek, Exler, Kacálek.
HBC Jokerit Chrudim B: Kavan – Pecina, Hladík, Šídlo, Mouric, Krupka, Bulva – Trojek, Novelinka, Pirkl, Filip, Hořeňovský, Frk, Žáček, Jírák, Gabriel, Paukrt.

Kouzlo přesilovek

Žamberk měl první bod série v kapse a viditelně to hráče povzbudilo.

Druhé utkání bylo vyrovnané. Rozhodovalo se až v prodloužení. „V neděli ovšem hra vypadala úplně jinak. Hrálo se vyrovnané utkání se šancemi na obou stranách. První třetina skončila bez branek. V té druhé jsme si vybrali, řekněme, slabší pětiminutovku a soupeř nás potrestal dvěma góly během několika minut," upozornil na rychlý chrudimský úder Krejčí.

Hodit flintu do žita a jen dohrát zápas Žamberk nechtěl. Hráči se kousli. „Zbraně jsme ovšem nesložili a snažili se s výsledkem něco udělat. Zvýšenou aktivitou jsme si řekli o přesilovou hru, kterou se nám podařilo využít a do třetí části jsme tak vstupovali již pouze s jednobrankovým mankem. Vyrovnání jsme se dočkali v čase 40:18, kdy se v další přesilové hře prosadil Grund. Bohužel se nám následný tlak nepodařilo přetavit v rozhodující branku," mrzelo žamberského obránce.

Utkání za stavu 2:2 šlo do prodloužení, ve kterém vítězný gól vstřelila Chrudim. „I když jsme do něj nevstoupili špatně, byli to hosté, kdo se nakonec radoval. Po špatném vyhození se soupeř dostal k míčku a z kruhu prostřelil jinak pozorného Šolce. Vyrovnaný zápas s množstvím gólových šancí na obou stranách dal tušit, že v Chrudimi nás opět čekají tuhé boje," upozorňuje Jakub Krejčí.

Třetí semifinále je na programu v sobotu 13. května od 9 hodin, v neděli se hraje ve stejný čas čtvrtý duel.

Žamberk - Chrudim B 2:3 v prodl.

Fakta – branky: Krejčí (Chmelíček, Ptáček), Grund (Forman) – Krupka (Trojek), Novelinka (Žáček), Gabriel (Paukrt). Vyloučení: 2:5. Využití: 2:0. Oslabení: 0:0. Třetiny: 0:0, 1:2, 1:0 – 0:1. Střely: 31:33. Diváci: 60. Stav série: 1:1.
SK Hokejbal Žamberk: Šolc – Kmeť, Doleček, Forman, Blecha, Horák, Krejčí – Nožka, Štětina, Chmelíček, Grund, Lyer, Vašek, Ptáček, Vítek, Exler, Kacálek, Velič, Ulrych.
HBC Jokerit Chrudim B: Kavan – Pecina, Hladík, Šídlo, Mouric, Krupka, Bulva – Trojek, Novelinka, Žáček, Pirkl, Hořeňovský, Frk, Paukrt, Jirák, Gabriel.