Záležet to bude samozřejmě na tom, jestli a jak dlouho vydrží současně zimní podmínky. V každém případě je nachystáno šest podniků na šesti různých tratích, a to 15. ledna v Letohradu, 28. ledna v Horním Městě u Rýmařova, 29. ledna v Klášterci nad Orlicí, 5. února v Chotčinách u Chýnova, 11. února v Rudníku a 12. února v Dobřanech, kde by měli být dekorováni mistři republiky. Pořadatelé opět vypisují kategorii MX2, ve které pojedou mladí jezdci do 21 let o mistrovský titul na dvoutaktních strojích 125 ccm a čtyřtaktech 250 ccm.
Závodů se mohou účastnit jezdci a lyžaři, kteří jsou držiteli platné licence pro motokros nebo enduro všech stupňů (mezinárodní licence, národní licence A, B, C, nebo licence pro motoskijöring vydané prostřednictvím AČR nebo jiných FMN v rámci FIM). Lyžař může také startovat s licencí „L". Mistrovský titul budou obhajovat mistři z roku 2016 Josef Mňuk s Filipem Langerem. Ale určitě jim nic nedarují bratři Šrolerové, Mohaupt s Hotovým i další závodníci.
Diváci nebudou ochuzeni ani o start hobby jezdců bez licencí, kteří pojedou kromě Chotčin na všech dalších tratích MČR seriál „Orlického poháru". „Doufáme, že nám zima bude přát a budou takové sněhové podmínky, které dovolí uspořádat kvalitní závody. O veškerém dění budeme pravidelně informovat," přeje si a slibuje Jaroslav Lipenský.