Týden před začátkem hokejbalové extraligy jeleni zvítězili o pět branek a především v útočné fázi hry působili jistým dojmem.
Pardubice měly od čtvrtka 27. srpna ve Sportovní hale B. Modrého v Lanškrouně soustředění, v jehož rámci sehrály dvě přípravná utkání. V pátek porazily Českou Třebovou a v sobotu je přijel vyzvat Letohrad, kterému chyběli čtyři třebovští hráči a Šprincl s Anýžem. Perníkáři se museli obejít bez pětice nejlepších hráčů a na svěřencích trenéra Mašíka byla znát i únava z tréninků v předchozích dnech.

HBC Autosklo – H.A.K. Pardubice – SK Hokejbal Letohrad 1:6 
Branky: Česák – Paukrt, J. Hejtmánek, D. Hejtmánek, O. Lux, Halbrštát, Protzner. Letohrad: Šimara – Krejsa, J. Hejtmánek, Sláma, Urban, Forman, Cvejn, Derka, D. Hejtmánek, Grund, Halbrštát, Protzner, O. Lux, Paukrt, J. Lux, Škabraha.

Letohrad nasadil od začátku utkání ostré tempo a zastavoval rozehrávky soupeřů už u obránců. Pokyny od trenérů zněly jasně – hned jak hráči Pardubic získají míček, napadat je a dorážet na ně. A tato taktika brzy přinesla své ovoce. Po nepřesných rozehrávkách obránců Pardubic a bojovnosti Luxe s Cvejnem přišla první trefa, kterou obstaral Paukrt.
Autoskláři byli hodně opaření a moc šancí si v první třetině nevypracovali, zato Letohradští přidávali další góly. Trefili se oba bratři Hejtmánkové, po samostatném úniku Ondřej Lux a na pět nula upravil na konci třetiny v přesilovce Halbrštát. Jedinou špatnou zprávou po první patnáctiminutovce bylo zranění obránce Urbana, které by ale nemělo být vážné.
Ve druhé třetině se začínala hra vyrovnávat a Pardubičtí měli pár příležitostí na snížení, ale Šimaru překonala až krásná střela Česáka pod břevno. Radost ,,domácích" neměla dlouhého trvání, hned při dalším střídání se do úniku dostal Protzner a střelou k tyči znovu stanovil skóre na rozdíl pěti branek. Od té doby až do konce zápasu diváci branku neviděli. Zajímavé akce a šarvátku ano. Účty si spolu chtěli vyřídit Paukrt a pardubický Urban. Pohledné byly individuální akce Skřivánka na jedné straně a souhry prvního útoku s Krejsou na druhé.
Trenéři Friml s Červinkou si vyzkoušeli některé varianty složení útoků, obranných řad a už chystají tým na sobotní soutěžní utkání na hřišti Kert Parku Praha. (hal)